Σύντομη Βιογραφία
του
Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ

O δάσκαλος Tang Tung Wing έχει περισσότερο από 40 έτη εμπειρίας στις παραδοσιακές κινεζικές πολεμικές τέχνες. Έχει δίπλωμα 7ου  Duan στο Wushu, από την «Κινεζική Ένωση Wushu», και είναι τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής ομοσπονδίας «Hellenic WuShu Kung Fu». Τον Αύγουστο του 2006 ο δάσκαλος Tang Tung Wing πήρε μέρος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu στη Zhengzhou, Κίνα. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και τον Ιανουάριο του 2007 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Πρώτο Διεθνή Τουρνουά Taijiquan με Πρόσκληση στο Χονγκ Κονγκ. Τον Αύγουστο του 2007 κέρδισε 1 ακόμα χρυσό μετάλλιο στο Τέταρτο Διεθνή Διαγωνισμό Taijiquan στο Jiaozuo, Κίνα.

Γεννήθηκε το 1954 στο Μακάο. Το 1962 η οικογένειά του μετακόμισε στο Hong Kong. Όταν ήταν μικρός η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν πολύ καλή και έτσι ο θείος του τον συμβούλεψε να αρχίσει να εκπαιδεύεται στο Kung Fu για να βελτιώσει την υγεία του, να δυναμώσει και να είναι ικανός να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ακολούθησε την συμβουλή του θείου του και άρχισε την εξάσκηση του στην ηλικία των 9 ετών.
Ακολούθησε τον δάσκαλο Tang Kwok Wah έναν από τους καλύτερους μαθητές του μεγάλου δασκάλου Lam Tzo (ανιψιού του Lam Sai Wing) για να μάθει Hung Gar Kung Fu και Chi Kung.
Επίσης διδάχτηκε Choi Mok Pai Kung Fu από τον μεγάλο δάσκαλο Lau Yuen Sing και Wing Chun Kung Fu από τον Ho Kim Ming και τον Ng Chan. Επιπλέον διδάχτηκε το στυλ Yang του Tai Chi από τον θείο του στην Κίνα.
Το 1973 ο δάσκαλός του στο Hung Gar Tang Kwok Wah απεδέχθη μία πρόσκληση για την Αμερική. Ο δάσκαλός του τον προήγαγε σε εκπαιδευτή και τον έθεσε επικεφαλής της σχολής του στο Hong Kong. Από τότε ο δάσκαλος διδάσκει συνεχώς Kung Fu.
To 1976 ο δάσκαλός του στο Choi Mok Pai ο μεγάλος δάσκαλος Lau Yuen Sing τον προήγαγε σε εκπαιδευτή του Choi Mok Pai Kung Fu.

Το 1984 ο δάσκαλος Tang απεδέχθη πρόσκληση για να διδάξει στη Ελλάδα. Κατόπιν αποφάσισε να μείνει στην Ευρώπη για να διαδώσει αυθεντικό Kung Fu στη δύση. Για να εμπλουτίσει την γνώση του και την εμπειρία του στις πολεμικές τέχνες, ο δάσκαλος Tang αποφάσισε να επιστρέψει στην Κίνα για να διδαχθεί BaguaZhang, Xingyi, Liuhe Tanglang Quan από τον μεγάλο δάσκαλο Liu Jing Ru στο Πεκίνο και το στυλ Chen του Tai Chi με τον μεγάλο δάσκαλο Wang Xi An στο χωριό της οικογένειας Chen (Chen Jia Gou).
Ο δάσκαλος Tang είναι αναγνωρισμένος επίσημα ως δάσκαλος στο Baguazhang, Liuhe Tanglang Quan και στο Chen Tai Ji Quan και έχει γίνει αποδεκτός ως εσώκλειστος μαθητής των παραπάνω μεγάλων δασκάλων. Επιπλέον είναι εγκεκριμένος αντιπρόσωπος των Ομοσπονδιών τους στην Ελλάδα.
Ο δάσκαλος Tang είναι επίσης εγκεκριμένος από την ομοσπονδία «”Hong Kong Chung Wah Chinese Martial Arts Association». Είναι κύριος εκπαιδευτής της «Hong Kong Choi Mok Pai Kung Fu Association» και είναι αρχιεκπαιδευτής και σύμβουλος της «Italy and Czech Republics of Tangs Hung Gar Kung Fu Association». Είναι επίσης αντιπρόεδρος του «International General Institute of Wang Xi An Tai Chi». Επιπλέον είναι αρχιεκπαιδευτής και πρόεδρος της «Chinese Shaolin Kung Fu Association» και «Tang’s Chinese Kung Fu Association».