ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΪ ΤΖΙΑ ΤΣΟΥΑΝ

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια Εσωτερικού Κουνγκ Φου έγιναν την περίοδο του Πάσχα στο σύλλογο Κουνγκ Φου Βούλας «Η Τριπλή Αρμονία». Τη Δευτέρα 29/3/2010 και την Τετάρτη 31/3/2010 δόθηκαν δύο σεμινάρια με θέμα «Αγωνιστικά Σπρωχτά Χέρια» των Εσωτερικών Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών (Νέϊ Τζία Τσουάν), ενώ την Παρασκευή 2/4/2010  το θέμα του τρίτου σεμιναρίου ήταν «Τεχνικές Χτυπημάτων του Τάϊ Τσι Τσουάν». Τα τρία τρίωρα σεμινάρια οργανώθηκαν και διδάχθηκαν από τον εκπαιδευτή της Τριπλής Αρμονίας Αντώνη Γιαννούλη, και τα παρακολούθησαν μαθητές και φίλοι των τριών Εσωτερικών Κινέζικων στυλ Κουνγκ Φου (Τάϊ Τσι Τσουάν, Πα Κουά Τσανγκ και Χσίνγκ Γι Τσουάν – που αργά αλλά σταθερά εδραιώνονται όλο και περισσότερο στα νότια προάστια

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΑΟΛΙΝ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΣΤΗΝ

«ΤΡΙΠΛΗ ΑΡΜΟΝΙΑ»

Ένα σεμινάριο – γίγας στην τέχνη του Σαολίν Τσι Κουνγκ πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του Οκτώβρη στο σύλλογο Κουνγκ Φου Βούλας «Τριπλή Αρμονία». Περιλαμβάνοντας 6 ώρες εβδομαδιαίας εκπαίδευσης επί τέσσερις εβδομάδες. Οι μαθητές και τα μέλη του συλλόγου της Βούλας διδάχθηκαν εικοσιμία τεχνικές του Σαολίν Τσι Κουνγκ, χρήσιμες για όλα τα στυλ του Κουνγκ Φου όσο και για βελτίωση της υγείας και για γενική σωματική και πνευματική ενδυνάμωση. Κατά τη διδασκαλία του σεμιναρίου από τον εκπαιδευτή του συλλόγου Αντώνη Γιαννούλη, τονίστηκε η σωστή χρήση της αναπνοής όσο και της πνευματικής συγκέντρωσης μαζί με τη σωματική πλευρά των τεχνικών, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της εξάσκησης. Το σεμινάριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και προβλέπεται να επαναληφθεί στις αρχές του 2011.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

«Η ΤΡΙΠΛΗ ΑΡΜΟΝΙΑ»

 

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

 Προσκεκλημένος από την Πνευματική Εστία και τη διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βούλας, ο Σύλλογος Κουνγκ Φου «Η Τριπλή Αρμονία» έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις «2ο Φεστιβάλ για το Περιβάλλον»  που  έγιναν  στο χώρο της Πνευματικής Εστίας Βούλας από τις 2 – 5 Ιουνίου 2007, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή επίδειξη παραδοσιακών Κινέζικων Εσωτερικών Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. Ο εκπαιδευτής του Εσωτερικού Κουνγκ Φου, Αντώνης Γιαννούλης και μια επίλεκτη ομάδα μαθητών του συλλόγου παρουσίασαν τεχνικές Σαολίν και Τάϊ Τσι Τσι Κουνγκ, παραδοσιακές φόρμες από τα στυλ Γιανγκ Τάϊ Τσι Τσουάν, Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν, Πα Κουα Τσανγκ, Χσινγκ Γι Τσουάν, φόρμες με παραδοσιακά όπλα των παραπάνω στυλ του Κουνγκ Φου, καθώς και τεχνικές αυτοάμυνας από τα Εσωτερικά στυλ. Η επίδειξη έγινε σε υπαίθριο χώρο, και απέσπασε το χειροκρότημα και τις επιδοκιμασίες των θεατών. Ήταν η πρώτη φορά που οι τρεις σπουδαιότερες Εσωτερικές Πολεμικές Τέχνες της Κίνας παρουσιάζονται μαζί στο Δήμο της Βούλας. Μετά την επίδειξη μαθητές και εκπαιδευτές διασκέδασαν σε παραλιακή καφετέρια της περιοχής.

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ

 Την Πέμπτη 7 Ιουνίου και ώρα 11.00 – 1.30 π.μ., πραγματοποιήθηκε το ανοιχτό σεμινάριο Τάϊ Τσι Τσουάν και Τσι Κουνγκ στο σύλλογο Κουνγκ Φου Βούλας «Η Τριπλή Αρμονία». Ο δάσκαλος του Εσωτερικού Κουνγκ Φου, Αντώνης Γιαννούλης δίδαξε τεχνικές Shaolin  και  Tai Chi Chi Kung σε παλιούς και νέους μαθητές του συλλόγου αλλά και σε καινούργιους φίλους αυτών των τεχνών, που γνώριζαν για πρώτη φορά αυτές τις τόσο χρήσιμες τέχνες. Το σεμινάριο περιλάμβανε ένα θεωρητικό κι ένα πρακτικό μέρος, ενώ μισή περίπου ώρα αφιερώθηκε σε ερωτήσεις και απαντήσεις πάνω στη μεθοδολογία, την πρακτική και τη χρησιμότητα του Tai Chi Chuan και του Chi Kung. Οι συμμετέχοντες βρήκαν το σεμινάριο ιδιαίτερα διαφωτιστικό, βιώνοντας από πρώτο χέρι τα οφέλη του Tai Chi Chuan και του Chi Kung και εκφράζοντας την επιθυμία να γνωρίσουν καλύτερα αυτές τις υπέροχες τέχνες.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΣΕΝ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ

Σε συνεργασία με το Δήμο της Βούλας ο Σύλλογος Κουνγκ Φου «Η Τριπλή Αρμονία» διοργάνωσε το 2ο Καλοκαιρινό Σεμινάριο Παραδοσιακού Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν στο χώρο της Πνευματικής Εστίας Βούλας, το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρες 6.00 – 9.00 μ.μ. Εκπαιδευτής του σεμιναρίου ήταν ο Μάστερ Τάνγκ Τούνγκ Γουΐνγκ, επίσημος εκπρόσωπος για την Ελλάδα της Κινέζικης Ομοσπονδίας Chen Jia Gou Wang Xian Taiji International Association και προσωπικός μαθητής του Μεγάλου Δασκάλου Γουάνγκ Χσι Αν, ενός από τους επονομαζόμενους «Τέσσερις Τίγρεις του Τσεν Τάϊ Τσι» στην Κίνα. Βοηθούμενος από τον εκπαιδευτή Τάκη Δήμα, ο Μάστερ Τάνγκ Τούνγκ Γουΐνγκ δίδαξε το δεύτερο μέρος της φόρμας Λάο Τζία Ερ Λου (Πάο Τσούϊ) του στυλ Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν (το πρώτο μέρος της φόρμας είχε διδαχθεί στο 1ο Καλοκαιρινό Σεμινάριο Παραδοσιακού Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν τον περασμένο μήνα). Εκτός από τις τεχνικές της φόρμας διδάχθηκαν αναπνευστικές μέθοδοι, ενεργειακές ασκήσεις και μαχητικές εφαρμογές των τεχνικών. Το σεμινάριο παρακολούθησαν παλιοί και νέοι μαθητές του Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν καθώς και οι εκπαιδευτές Αντώνης Γιαννούλης, Αντριάννα Καραντινού και Θανάσης Γκίκας (σύλλογος Βούλας), Παναγόπουλος Κυριάκος (σύλλογος Βάρης) και Ζωγραφάκης Δημήτρης (σύλλογος Ιλισίων). Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων ήταν πολύ θετική, και το παραδοσιακό Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν ρίζωσε ακόμα βαθύτερα στο χώμα της Βούλας. Μετά το τέλος του σεμιναρίου μαθητές και εκπαιδευτές επισκέφθηκαν Κινέζικο εστιατόριο της περιοχής απολαμβάνοντας εδέσματα κινέζικης κουζίνας και συζητώντας με ενθουσιασμό – φυσικά, για το Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Τα Εφτά Μυστικά του Χσινγκ Γι Τσουάν και των άλλων Κινέζικων Εσωτερικών, Ενεργειακών και Πολεμικών Τεχνών»

Με τον Sifu Γιαννούλη Αντώνη

Παρά τις επιφανειακές διαφορές τους, οι Κινέζικες Εσωτερικές, Ενεργειακές και Πολεμικές Τέχνες μοιράζονται πολλές κοινές αρχές, μεθόδους και τρόπους εκπαίδευσης. Αν και προέρχονται από την παράδοση του Χσινγκ Γι Τσουάν, τα Εφτά Μυστικά αφορούν επίσης τις Τέχνες του Τάϊ Τσι Τσουάν, του Πα Κουα Τσανγκ και των άλλων στυλ που ανήκουν στην κατηγορία του Γου Τανγκ Κουνγκ Φου. Κατανοώντας αυτές τις εφτά θεμελιώδεις αρχές του Εσωτερικού Κουνγκ Φου και εφαρμόζοντας τις κατάλληλες μεθόδους εξάσκησής τους, οι ασκούμενοι στα στυλ του Νεϊ Τζια Τσουαν μπορούν να εμβαθύνουν και να προοδεύσουν ουσιαστικά στις τέχνες τους.

Σάββατο, 16 Μαΐου 2009Με  μεγάλη  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  το  προγραμματισμένο  σεμινάριο  ΤΣΕΝ  ΤΑΙ  ΤΣΙ  ΤΣΟΥΑΝ  στις  27  και  στις  28  Νοεμβρίου  τον  Σύλλογο  Κουνγκ  Φου  «Η  ΤΡΙΠΛΗ  ΑΡΜΟΝΙΑ» .  Εκπαιδευτής  του  σεμιναρίου  ήταν  ο  Μάστερ  ΤΑΝΓΚ  ΤΟΥΝΓΚ  ΓΟΥÏΝΓΚ , και  η  διδασκαλία  περιλάμβανε  διόρθωση , ανάλυση  και  εξήγηση  της  συνδυασμένης  φόρμας  του  ΤΣΕΝ  ΤΑΙ  ΤΣΙ  ΤΣΟΥΑΝ , όπως  διδάσκεται  στο  χωριό  ΤΣΕΝ  της  Κίνας  από  τον  Γκραντ  Μάστερ  ΓΟΥΑΝΓΚ  ΧΣΙ  ΑΝ , καθώς  και  διδασκαλία  των  Μαχητικών  Εφαρμογών  της .  Το  διάρκειας  οχτώ  ωρών  σεμινάριο  παρακολούθησαν  παλιοί  και  νέοι  μαθητές  του  ΤΣΕΝ  ΤΑΙ  ΤΣΙ  ΤΣΟΥΑΝ , καθώς  και  οι  εκπαιδευτές  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ , ΔΗΜΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  και  ΣΤΟΦΥΛΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ .  Το  ΤΣΕΝ  ΤΑΙ  ΤΣΙ  ΤΣΟΥΑΝ   είναι  μια  σχετικά  άγνωστη  Πολεμική  Τέχνη  στην  χώρα  μας  αν  και  διάσημη  σε  όλον  σχεδόν  τον  κόσμο , που  καλλιεργείται  επίσημα  τα  τρία  τελευταία  χρόνια  στους  συλλόγους  της  TANG’S  KUNG  FU  ASSOCIATION .

 

 

 

Ένα άλλο σεμινάριο πάνω στο ΓΙΑΝΓΚ στυλ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ έγινε στο Σύλλογο «Τριπλή Αρμονία» στις 11/12/2004. Το τετράωρης διάρκειας σεμινάριο δόθηκε από τον Master ΤΑΝΓΚ ΤΟΥΝΓΚ ΓΟΥΙΝΓΚ και περιλάμβανε διόρθωση, ανάλυση και εξάσκηση της μικρής φόρμας του ΓΙΑΝΓΚ στυλ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, έτσι όπως διδάσκεται στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών του Πεκίνου. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο σωστό τρόπο εκτέλεσης των κινήσεων, στο σωστό τρόπο συγκέντρωσης, αναπνοής και νοητικής εκπαίδευσης κατά την εκτέλεση της φόρμας, ενώ διδάχθηκαν και πολλές μαχητικές εφαρμογές των διαφόρων κινήσεων. Το σεμινάριο παρακολούθησαν προχωρημένοι μαθητές του ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ της «ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ», και οι εκπαιδευτές του ΓΙΑΝΓΚ και του ΤΣΕΝ στυλ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ και η ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΤΡΙΑΝΑ.