ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Ο Δάσκαλος (Si-fu) Αντώνης Γιαννούλης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, και οι Πολεμικές Τέχνες τον κέρδισαν από την εφηβεία του. Ξεκινώντας με Γιαπωνέζικο Καράτε στην ηλικία των 12 χρόνων, στα 15 του άρχισε την εκπαίδευσή του στο Τανγκ Σου Ντο και το Ναμ Κουέν Ντο. Στα 18 του ασχολήθηκε για 2 χρόνια με το Κίκ μπόξινγκ. Μετά τη στρατιωτική του θητεία ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Σαολίν Χουνγκ Γκαρ και στο Τσόϊ Μοκ Πάϊ Κουνγκ Φου με Δάσκαλο τον Κινέζο Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ που είχε μόλις έρθει στην Ελλάδα από το Χονγκ Κονγκ, το έτος 1985. Από τότε μέχρι σήμερα ο Αντώνης Γιαννούλης συνεχίζει τη μαθητεία του με τον ίδιο Δάσκαλο, και είναι ο παλαιότερος «οικογενειακός μαθητής του Μάστερ Τανγκ».

Το 1989 ήταν ο πρώτος εκπαιδευτής που πιστοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Κινέζικου Σαολίν Κουνγκ Φου του Τανγκ (Tang’s Chinese Shaolin Kung Fu Association). To 1991 προάγεται σε επικεφαλή εκπαιδευτή του Κινέζικου Συνδέσμου Κουνγκ Φου Ελλάδος του Τανγκ από το Μάστερ Τανγκ Τούνγκ Γουΐνγκ.

Από το 1988 παράλληλα με το Σαολίν Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου ο Αντώνης Γιαννούλης αρχίζει να εκπαιδεύεται στις τέχνες του Γιανγκ στυλ Τάϊ Τσι Τσουάν και του Τσι Κουνγκ. Το 1993, έχοντας διδαχθεί τις απλοποιημένες και τις παραδοσιακές φόρμες, τα Σπρωχτά Χέρια, τις Μαχητικές Εφαρμογές και τα παραδοσιακά όπλα της Τέχνης, πιστοποιείται σαν εκπαιδευτής του Γιανγκ Τάϊ Τσι Τσουάν, του Τάϊ Τσι Κουνγκ και των εσωτερικών θεραπευτικών ενεργειακών τεχνών Γιανγκ Σεν Κουνγκ, Φανγκ Σουνγκ Κουνγκ, Τσιάνγκ Τσουάνγκ Κουνγκ, Τζαμ Τζονγκ Κουνγκ και Σαολίν Τσι Κουνγκ.

Συνεχίζοντας το ίδιο εντατικά την εκπαίδευσή του, το 1994 αποσύρεται από τη θέση του επικεφαλή εκπαιδευτή του Συνδέσμου Κινέζικου Σαολίν Κουνγκ Φου του Τανγκ και ένα χρόνο αργότερα συνιδρύει το Σύλλογο Κουνγκ Φου «Η Τριπλή Αρμονία» μαζί με το Δάσκαλο Παναγιώτη Δήμα στη Βούλα Αττικής. Σύντομα ο σύλλογος αυτός γίνεται το σημαντικότερο κέντρο εκπαίδευσης Σαολίν Κουνγκ Φου, Τάϊ Τσι Τσουάν και Τσι Κουνγκ στα νότια προάστια της Αθήνας.

Διατηρώντας ασίγαστη δίψα για περισσότερη γνώση και εμβάθυνση στις Πολεμικές Τέχνες, το 1999 αρχίζει να εκπαιδεύεται στα στυλ Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν, Χσινγκ Γι Τσουάν και Πα Κουά Τσανγκ από το Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ αλλά και από τους μεγάλους Δασκάλους Λιού Τζινγκ Ρου, Χουνγκ Σίνγκ, Γινγκ Γίνγκ, Γιαν Σου Τζι και Γουάνγκ Χσι Αν που έρχονται στην Ελλάδα την περίοδο 2001 – 2007 για να διδάξουν εντατικούς κύκλους μαθημάτων και σεμινάρια. Την ίδια περίοδο ο Αντώνης Γιαννούλης παρακολουθεί και άλλα σεμινάρια από γνωστούς Κινέζους Δασκάλους, όπως οι: Γουέν Μεϊ Γου (Τάϊ Τσι Τσουάν και Τσι Κουνγκ), Λαμ Τζαμ Σίνγκ (Χούνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου), Άλεξ Ντονγκ (Τάϊ Τσι Τσουάν) και Τσεν Χσιάο Γουάνγκ (Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν).

Το 2002 κατακτά επίσημα το βαθμό του εκπαιδευτή στα στυλ Τσενγκ Πα Κουά Τσανγκ και Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν ενώ ένα χρόνο αργότερα προάγεται σε εκπαιδευτή του στυλ Χσινγκ Γι Τσουάν Κουνγκ Φου, τέχνες που συνεχίζει να διδάσκει μέχρι σήμερα.

Εκτός από το σύλλογο Κουνγκ Φου «Η Τριπλή Αρμονία» που αποτελεί τη βάση των δραστηριοτήτων του, ο Si-fu Αντώνης Γιαννούλης έχει διδάξει κύκλους μαθημάτων, εργαστήρια και σεμινάρια των τεχνών που γνωρίζει σε πολλές σχολές, συλλόγους, γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και meeting Πολεμικών Τεχνών εντός και εκτός Αθήνας, σε περιοχές όπως Ιλίσσια Ζωγράφου, Χαλάνδρι, Σεπόλια, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Ανάβυσσο Αττικής, Λουτράκι Κορινθίας, Θήβα, Χαλκίδα, Ερέτρια και Σάμο. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες, πρωταθλήματα, επιδείξεις και φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών και αθλητικών διοργανώσεων, έχοντας κερδίσει πολλές διακρίσεις τόσο ο ίδιος όσο και οι μαθητές του. Επίσης έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και δοκίμια γύρω από τις τέχνες και τη φιλοσοφία του Τσι Κουνγκ, του Τάϊ Τσι Τσουάν και του Σαολίν Κουνγκ Φου, πολλά από τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε περιοδικά και έντυπα του χώρου. Επίσημα αναγνωρισμένος σαν Δάσκαλος του Τάϊ Τσι Τσουάν, του Πα Κουά Τσανγκ, του Χσινγκ Γι Τσουάν και του Τσι Κουνγκ από διεθνείς ομοσπονδίες και οργανώσεις, όπως: Tang’s Chinese Kung Fu Association (Ευρώπη), Liu Jing Ron Traditional Wushu Research Center (Πεκίνο – Κίνα) και Chenjiagou Wang Xi An Taiji International Association (Τσεντζιαγκου – Κίνα) και έχοντας πίσω του τριάντα χρόνια επιτεύξεων και εμπειρίας, εξάσκησης και γνώσης, ο Δάσκαλος Αντώνης Γιαννούλης είναι ένας από τους πιο γνωστούς, έμπειρους και καταξιωμένους Δασκάλους των παραδοσιακών Κινέζικων Πολεμικών, Ενεργειακών και Θεραπευτικών Τεχνών στον ελληνικό χώρο.